El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Els tebis

El Punt d’ahir publicava una entrevista al portaveu de CiU al Parlament, l’Oriol Pujol. Em consta que és un polític molt preparat que porta amb solvència la càrrega que representa el seu cognom. Malauradament, el final de l’entrevista reflexa en poques línies el que representa la seva força política per al nostre país.

Val la pena transcriure’n el fragment, perquè no calen gaires explicacions addicionals. L’Odei A.Etxearte ha de repreguntar per aconseguir un posicionament clar, quelcom que fins i tot molesta el diputat Pujol:

–A CDC hi conviuen independentistes i no sobiranistes. On se situa, vostè?
–«Aspiro a la màxima llibertat per al meu país.»
–És independentista?
–«Vostè em fa la pregunta per intentar-me batejar. I jo en sóc, d’independentista, perquè és una opció que està en la neurona de qualsevol nacionalista. Però no en faig cavall de batalla. No és la meva fita d’acció política immediata, ni de bon tros, ni la de CDC ni la de CiU. (…) Volem tocar de peus a terra. (…) sempre hem sabut mantenir el pols de la responsabilitat de saber que aixopluguem sensibilitats diferents.»

Aquesta cobardia és la que no ens permet aconseguir la plenitud nacional que Catalunya necessita. Aquest “independentisme-però-tocant-de-peus-a-terra” és el fa que a Madrid se’ns rifen dia si, dia també.

“Així, doncs, perquè ets tebi, ni calent ni fred, t’hauré de vomitar de la meva boca” (Apocalipsi, 3,16)