El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Aquí a Catalunya estem de celebracions, després del magnífic triomf del Barça a Mestalla. Els bascs, per la seva banda, estaran paint una derrota honorable. Mentrestant, els catalans i els bascs de la Diàspora seguiran amb la seva feina infatigable per fer coneguda la lluita de tots dos pobles per la seva llibertat.

Avui mateix, a la Universitat Nacional de La Plata, a l’Argentina, el Casal dels Països Catalans i l’Eusko Etxea fan la conferència “Euskal Herria y Catalunya, dos naciones sin Estado”.

La nota de premsa de presentació deixa clar perquè ho fan: “La necessitat de fer conèixer els drets, la història, la realitat i les reivindicacions de dues nacions queaspiren a un futur de llibertat sense condicionaments i en democràcia”.

La conferència l’organitza la Càtedra Lluís Companys de la Facultat de Periodisme de l’esmentada universitat, una càtedra impulsada pel Casal català per defensar la “llibertat i l’autodeterminació dels pobles”. Els ponents seran el periodista Leandro Etchichuri i l’advocat Gustavo Capdevila.

Un exemple més de la feina de la nostra Diàspora, que, tot i ser inconeguda i ignorada aquí, ha fet, fa i farà un servei impagable al país.