El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Ja hem parlat del futur del diaris, un cop el paper digital (e-paper) flexible sigui quelcom accessible en termes de costos. Deixarem de pagar impressió i distribució del nostre diari (que es descarregarà automàticament al e-paper flexible) però no renunciarem a l’experiència habitual de lectura de diaris.

De moment, però, anirem fent boca i acostumant-nos a la transició dels àtoms (paper) als bits (e-paper), de la mà de la darrera creació de l’oncle Steve, d’Apple. Ja va fer-ho amb els telèfons mòbils, i ara ho fa amb els lectors digitals. Pel que fa al futur dels diaris, el Kindle d’Amazon va ser un pas endavant, però és como un Citroën 2CV. L’iPad d’Apple és un Seat Ibiza. El e-paper flexible com el de l’empresa coreana LG, és un Porsche 911. És cert que l’iPad té moltes altres prestacions, però aquí només parlem de diaris. I l’experiència que associem a la lectura de diaris només ens la donarà el e-paper flexible.

Fins que no ens podrem permetre el Porsche, el Seat ens anirà molt bé. Apple està enllestint una aplicació que serà com un quiosc digital, molt semblant a l’aplicació iBooks, i ens acostumarem a llegir-hi el diari del dia. El sector, com sempre, no sap ben bé com posar-s’hi, i el canvi deixarà uns quants pel camí.

Més info a Forbes, al Victoria Times canadenc, a eHow.com, i molt especialment al Guardian, que fa una molt bona anàlisi.