El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Quina tranquil·litat saber que la Guàrdia Urbana de Barcelona custodia que ningú no pugui violar la legalitat impunement. Ni tan sols jo.

Ahir a les 10.43 del matí, pujava amb el meu cotxe per la Rambla del Raval, a prop de la seu del Punt i l’Avui. Abans d’arribar al final de la rambla sento que un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana, amb matrícula 9093 GSW, em demana pel megàfon que m’aturi. S’apropa un agent i em diu que “hi ha un adhesiu a sobre de la matrícula que és il·legal, l’ha de retirar”. Comprenc de seguida que es refereix al CAT que tinc des de sempre cobrint les E de les matrícules. “Gràcies per avisar-me, ja la retiraré” responc. “Ho sento, però no puc deixar-lo circular amb una matrícula il·legal”, em diu sense immutar-se. Baixo del cotxe i retiro l’adhesiu de la matrícula posterior (la del davant no van veure-la, sortosament). La seva recomanació final és espectacular: “El que ha de fer es enganxar-la a l’esquerra de la matrícula, COM FAN ELS POLÍTICS”. Haig de reconèixer que em va fer riure amb ganes.

Vaig marxar de Barcelona satisfet que la seva policia local tingui tan controlada la seguretat i els delictes com per poder dedicar personal i recursos a vigilar que els ciutadans no circulin amb enganxines sobre les matrícules. Un aplaudiment per a l’alcalde Hereu.

Sent com sóc un fervent simpatitzant de l’USAP de Perpinyà, creuo regularment la frontera amb la Catalunya Nord amb les meves enganxines CAT, des de fa anys. Mai cap agent de la Policia Nacional espanyola no m’ha aturat per multar-me o fer-me treure-les. Ha estat la policia de la capital del meu país la que m’ha aturat i amonestat per ocultar la sacrosanta E de la matrícula.

No cal dir que en arribar a casa vaig tornar a enganxar el CAT. Tot tapant la lletra E de la matrícula, és clar. No pas a l’esquerra, “com fan els polítics”.