El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

El paper dels mitjans espanyols cercant testimonis negatius a la manifestació de Salt no mereix ni tan sols aquestes primeres línies d’aquest comentari. Indignant.
Salt és un exemple d’integració a escala mundial. Va pair una immigració brutal als anys 60 i torna a fer-ho al segle XXI de manera admirable. No podem permetre que la crisi es carregui l’esperit integrador saltenc.
El futur de Salt passa irremeiablement per la integració, i a aquestes alçades, la integració passa per la política. Si realment volem integrar aquests nouvinguts que han arribat per quedar-se i que ja són saltencs, els hem d’atorgar representació política a nivell municipal.
Que s’ho facin com vulguin, els polítics, però a les properes municipals haurien d’assegurar-se que a les seves llistes, i en llocs a sortir, vagin nouvinguts. Si hi ha un 40 per cent de nous saltencs, al proper consistori ha d’haver un 40 per cent de nous saltencs. Toca als polítics passar de les declaracions als fets. És clar que tot plegat vol dir obrir les estructures tancades dels partits, cedir cadires i espais de poder, però si exigim als nouvinguts que s’adaptin, que paguin els impostos i respectin les lleis, també els hem d’obrir els espais de participació política. Han de sentir-se part del procés, del problema i de la solució. Conec molts nous saltencs ben formats, ben preparats i que han fet un enorme esforç d’integració. És a dir que de candidats no en faltaran. Senyors polítics, mans a l’obra.