Els joves sísí

M’arriba un correu electrònic anunciant unes jornades per a joves sísí (sí, vull formar-me. Sí, vull treballar), que s’organitzen a Lloret de Mar el 27 i 28 de novembre. El cartell anuncia també pensió complerta + allotjament en hotel de 4 estrelles 20 euros.

S’adjunta una agenda preliminar amb ponents de primera fila amb un resum de les temàtiques: estratègies d’una carrera professional, com cercar feina, el futur que volem, el web 2.0, innovació, tot és possible, etc.

Em poso en contacte amb l’organització: la iniciativa va sorgir en un sopar d’amics molestos per el missatge implícit dels nini’s. Han mobilitzat els seus recursos i relacions i han volgut donar un missatge positiu. Tots els ponents intervenen gratis.

En definitiva: societat civil en estat pur. Gent que entén que les coses són com són, però que nosaltres podem canviar-les: el més important és com reaccionem devant el que passa. El més important no és com van les coses sinó quina és la nostra actitud envers la feina que hi ha per fer.

Es tracta de posar l’èmfasi, no en allò que ens manca; no en allò que no funciona (no estudio. No tinc feina), sinó en allò positiu: d’aquesta manera aconseguim mobilitzar tots els recursos i acabem millorant la situació.

I si el canvi d’actitud és fonamental en la nostra vida personal, també ho és -i encara més- quan parlem d’un projecte col·lectiu, sigui l’empresa o el Pais.

En definitiva: no és l’economia estúpid: és l’actitud!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.