Diumenge 17 d’abril a Estavar (Cerdanya), Joan Llorenç Solé presenta el seu 6è àlbum “Estavar”

Estavar 2Joan Llorenç Solé renova el món de la cançó catalana a prop de tots: el seu públic és originari dels Pirineus Orientals on ha decidit venir a viure. Nascut el 1978, aquest artista del seu temps troba inspiració en la cobla, la seva família d’origen. Suaument, ha fet els seus primers passos amb el seu nom propi, a les escenes del Rosselló el 2008 al voltant d’un primer àlbum titulat “Per tu ploro,” sardana emblemàtica del repertori de la tradició catalana. Minyó del seu temps, aficionat de ritmes moderns , Joan Llorenç Solé ha refinat les seves músiques.
Amb un repertori ordenat i cadències tranquil·les, de la balada al pop, Joan Llorenç Solé, natiu d’Elna, obre un camí durable, ja amb la paciència dels savis. Nodrit per la cultura del Rosselló, familiar dels seus artistes, dels turments i dels anhels d’aquest “país”, Joan Llorenç alterna els textos pregons i alegres per un plaer comunicatiu. Sense militància, amb passió, aquest artista sencer ja ha fet goig al públic amb un centenar de prestacions.
Pel seu sisè disc, gravat a finals d’octubre de 2015 a Estavar, a Cerdanya l’artista ha escollit treballar amb els músics de l’orquestra Amoga de Vidreres (Catalunya del Sud). Aquesta formació composta de tots els instruments de balls de nit és eixida del Conservatori de Música de Barcelona. Aquesta col·laboració fructífera ofereix un equilibri subtil entre melodies tradicionals de Catalunya i cançons originals, amb ritmes festius. L’artista, del qual la tessitura de baríton dóna una forta personalitat vocal, lliura les seves emocions, sense reserves, a un públic més madur. La seva carrera ja jalonada per moments de gran intensitat, va creuar la de Jordi Barre, amb la gravació d’un magnífic duo aparegut el 2011 en l’àlbum “I si l’amor fos un conte …”
La presentació d’aquest àlbum al municipi d’Estavar, donarà lloc a una gran festa catalana.
A 11.30 hores l’espai del club P.R.L. l’ Escapada acollirà una exposició del pintor Dod i també l’audició de tres sardanes, tocades per la cobla Amoga. Aquest aperitiu musical donarà el to a l’àpat català cuinat en la caldera pel xef Franck Borelle (10 € per persona – amb reservació prèvia al 04.68.30.81.00 , les places estant limitades). El gimnàs del poble acollirà a les 15.30 hores la presentació del nou disc de Joan Llorenç Solé i dels seus músics, amb entrada gratuïta. Finalment, per permetre als qui volen prendre la carretera amb seguretat, s’ha previst un autobús gratuït, que marxarà de la plana del Rosselló.(sobre reservació prèvia únicament al 07.83.82.14.13.).
Contactes
www.joanllorencsole.com
[email protected]
Facebook : joanllorenc.sole
Twitter : joanllorencsole
Associació Tradicions Catalanes, 6, Carrer Jacint Verdaguer ¬ 66200 ElnaEstavar 2