Anarquia a les aules

José Laboureur és un mestre francès que ha estat condemnat per clavar un mastegot a un alumne d’11 anys. Es veu que el professor va manar-li que col·loqués una taula al fons de la classe i el nen no li va fer cas. Després de repetir-li l’ordre vàries vegades s’hi va acostar i va agafar-lo pel braç per castigar-lo de cares a la paret. Va ser llavors que l’alumne li va dir “ conard”, que ve a ser un insult semblant a “imbècil”, i el professor li va ventar la bufetada. El vailet va corre a dir-ho al seu pare, que és gendarme. El resultat va ser que el mestre va haver de passar la nit al calabós i ara ha de pagar una multa de 500 euros. Que el pare sigui tan obtús com per denegar al mestre l’autoritat que li pertoca com educador, i fer així un mal favor a la formació del seu fill, es pot entendre; hi ha gent molt limitada. Però que les lleis i els jutges hi donin el vist-i-plau és molt preocupant. És instaurar el desgovern a les aules. I després ens queixem de la falta de disciplina de la mainada i del baix nivell acadèmic que tenen.

Els nens no són conscients que l’esforç que s’ha de fer per aprendre revertirà en el seu propi benefici, i per aquest motiu els educadors han de tenir autoritat per poder exigir i imposar aquest esforç. Si no, és impossible que els puguin ensenyar res i el dia de demà tindrem un munt de pares i mares tan insensats com el gendarme, que segur que deu saber que sense autoritat la seva feina policial també seria irrealitzable.