Maltracte als animals

Que els éssers humans podem arribar a ser els animals més salvatges, sanguinaris i gratuïtament cruels ho hem demostrat abastament. Ho hem demostrat amb els nostres congèneres, ho demostrem cada dia amb l’ús que fem dels recursos del món (sense tenir en compte que els nostres fills, néts, besnéts,… algun dia els trobaran a faltar per continuar vivint), i ho demostrem amb els animals. Des de les cries de foques que són matades a cops de pal, passant per les curses de braus, en les quals es martiritza els toros fins a la mort; o en les lluites de galls, les baralles de boxa entre orangutans, el tracte dispensat als animals en alguns circs, etcètera.

Avui m’han enviat (gràcies!) un vídeo que mostra una granja xinesa que cria animals per aprofitar-ne la pell, que s’exporta en grans quantitats a l’estranger per “vestir” a les persones. La brutalitat amb què s’arrenca la pell als animals d’aquestes granges repugna. És un procedir indigne d’un ésser humà i es fa incomprensible que hi hagi gent capaç d’actuar així. Però en aquest cas, com en tants, les paraules queden curtes. És millor que mireu les imatges, que elles soles ho diuen tot. Un avís: són extremadament cruentes i dures.

Les granges de pell a la Xina