Una bona notícia

No sovintegen prou les bones notícies, però de tant en tant n’hi ha que fan respirar alleugerit. M’ha agradat llegir que “el Tribunal Constitucional de Rússia prohibeix definitivament la pena de mort“. Després d’una moratòria de 13 anys, i un any abans que venci, el Tribunal Constitucional d’aquell país ha fet un pas cap al futur i el sentit comú.
És d’aquelles notícies que em fan pensar que el món és millor avui que ahir. Ja ho sé: sóc un somiatruites i un idealista que es pensa que un granet de sorra omplirà la platja de la concòrdia entre els éssers humans i blablabla… No, no ho sóc. No m’enganyo gens. El món continua amb massa tumors malignes com per pensar que ja ens en sortim. En realitat, estem tan fotuts que no sé si el baix nivell moral i ètic de la nostra espècie fa llàstima o fàstic.
Però tot i així la notícia és per saltar d’alegria, almenys els que pensem, sentim, que la pena de mort ens deshumanitza i ens… anava a dir que ens acosta als animals, però no. La pena de mort és un acte fanàtic i inconscient pel qual fa falta ser racionalment irracional (i perdó pel looping semàntic sense xarxa), els animals no són així. Nosaltres sí, i per això estem com estem.