Cambres / CEOE / Aeroport

Cambres

Costa d’explicar quan hi ha tanta gent que pateix entre l’atur i la precarietat econòmica però aquesta crisi acabarà tenint algunes conseqüències positives. Quan no hi ha ni cinc de calaix s’acaben els privilegis i s’ajusten les ineficiències. I això és justament el que el govern espanyol ha fet amb la supressió de la cuota cameral obligatòria. Les Cambres de Comerç s’hauran de redimensionar, reduir despeses i oferir valor real pels serveis que ofereixen. I ja tocava!

CEOE

Resulta patètic veure el President de Foment del Treball Nacional a Madrid fent campanya per presidier la CEOE i mirant de fer-se perdonar per haver assistit a la manifestació del 10-J. Un discurs tou que tampoc no devia acabar de convèncer l’audiència. Entre un català descafeïnat i el Pizarro d’Endesa (“antes italiana que catalana”) els empresaris madrilenys ho tindran molt clar. Sr. Rosell, posats a perdre la CEOE miri de no perdre-hi també la poca dignitat nacional que li queda.

PD: El Sr. Pizarro diu del Sr. Rosell que “és un d’aquells catalans viatjats, il·lustrats i llegits”. L’antítesi de tots els altres, vaja.

Aeroport

El govern de l’estat pot camuflar-ho i AENA mirarà d’evitar-ho però, vagi com vagi, la privatització de l’aeroport del Prat és una passa endavant. Sense prou marge de maniobra per competir amb èxit cap concessionària voldrà assumir-ne la gestió i un cop oberts a la competència qualsevol privilegi que es pretengui oferir a Barajas podrà ser recorregut a Brussel·les. Comença la deconstrucció d’Espanya i els catalans hi tenim molt a guanyar.

Marc Arza / catalunya.ffw / twitter.com/marcarza 

Quant a Marc Arza

Consultor d'empreses a futura.cat. Professor d'economia i negocis internacionals i blocaire compulsiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Catalunya, CEOE, Crisi, Economia, General, Privatització i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.