Mil milions de persones al món pateixen gana crònica


“Saps què és la gana? Per als més afortunats es tracta només d’una sensació que tenim a l’estòmac i que ens indica que ja ha arribat l’hora de menjar. Per als menys afortunats, els que no consumeixen prou aliments, la gana els debilita, tenen problemes de concentració i els causa malalties. No pensen en res més que no sigui la pròxima cosa que menjaran”.

Amb aquestes paraules explica la FAO (l’Organitació de Menjar i Agricultura de les Nacions Unides per les seves sigles en anglès) la situació en la que es troben mil milions de persones a tot el món.

Mil milions són molts zeros i molta gent. Massa. Han creat una web des d’on recullen signatures que presentaran als principals mandataris dels països desenvolupats per demanar-los que prenguin cartes en l’assumpte i esmenin aquesta injustícia.

Més de 1.107.000 persones ja han signat la petició. I tu?

Actualització 20 d’Octubre 2010: dissabte a la nit al programa Informe Semanal es va parlar de la campanya de la FAO per reduir la gana al món. Segons dades actualitzades ja no són mil milions de persones les que pateixen gana crònica si no que són 927.000.000 milions. Sembla ser, doncs, que comença a donar els seus fruits. Tot i això encara queda molta feina a fer per poder assolir l’objectiu que s’han marcat: reduir aquesta xifra a la meitat abans del 2015.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de RSC i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.