El negoci de les falsificacions


El cap de setmana passat vaig veure al programa Documentos TV un documental que portava per nom “El negocio de lo falso“. La falsificació és quasi tant antiga com l’original. La seva comercialització i expansió va tenir un boom amb la globalització i l’entrada al mercat de certes economies més “dèbils” on el treballador cobra quatre rals per jornades llargues que permeten abaratir costos i aconseguir produir de forma molt barata.

Que es falsifiqui una camisa o una samarreta no té massa més implicació que la d’apropiar-se de la feina i de la creativitat d’una tercera persona. Ara bé, s’ha de tenir molt pocs escrúpols per falsificar medicaments que no només no guareixen al malalt si no que li perjudiquen la salut, falsificar recanvis per a automòvils que atempten contra la seguretat del conductor o aliments que contenen productes tòxics. On anirem a parar?

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Salut i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.