Estalvia electricitat

Durant aquest 2011 que acabem d’estrenar us sugereixo un bon propòsit: estalviar energia. Fer-ho us beneficiarà directa e indirectament. El benefici directe el notareu amb la factura de la llum, sobretot ara que el rebut s’encarirà sobre un 10%. L’indirecte representarà menys emisions de CO2 al medi ambient i d’això, a la llarga, ens en beneficiarem tots.

Potser us semblarà difícil estalviar energia; us proposo algunes idees que us poden ajudar:
– Al matí, quan us lleveu, si es de dia enlloc d’encendre el llum pugeu la persiana. Així, no només us anireu despertant de forma més natural si no que estalviareu electricitat.
No obriu la nevera si no teniu clar el que voleu agafar. Tampoc ho feu amb el congelador. El temps que passeu amb la porta oberta deixa escapar el fred i es necesita més electricitat per tornar-la a refredar.
– Un cop s’hagi carregat el telèfon mobil desendolleu el carregador; si el deixeu endollat a la corrent, seguirà gastant electricitat. Passarà el mateix amb els carregadors de raspalls de dents elèctrics i ordinadors portàtils.
Apagueu la tele del tot enlloc de deixar-la amb Stand-by. És més còmode apagar-la amb el comandament a distància, però si ho feu seguirà gastant electricitat. El mateix passa amb el DVD i amb la cadena de música.
– Si teniu calefacció elèctrica no l’apageu del tot al marxar de casa. Deixeu-la a una temperatura baixa (entre 17 i 19ºC). Així, quan torneu al vespre, la casa estarà calentona i apujant-la una mica aviat arribareu als 22ºC que es recomana com a ideal. Si l’apagueu haureu d’emprar més electricitat per recuperar la calor perduda durant el dia.
– Utilitzeu bombetes de baix consum i apagueu el llum sempre que sortiu d’una cambra.
– No engegeu la rentadora fins que tingueu prou roba bruta com per omplir-la. I no engegueu la secadora a no ser que sigui indispensable. Si plou podeu estendre la roba a dins de casa amb un estenedor. Només us caldrà vuit hores (les que dormireu o treballareu) per tenir-la seca i aconseguireu estalviar molta electricitat.

Són petites accions però poderoses.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Medi Ambient i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.