Apagada general el 15 de febrer

Fa varis dies que rebo un email en el que se’m convoca a l’apagada general del 15 de febrer. L’objectiu de l’apagada és aconsseguir que un gran nombre de persones apaguin tots els llums de casa seva i desendollin tots els electrodomèstics durant una hora per tal de fer arribar un missatge a les companyies hidroelèctriques: l’apujada dels preus és abusiva.

L’acte de protesta no em sembla pas malament, al contrari. Fer servir el poder de la comunitat, unir-nos per aconseguir un fi comú em sembla una idea molt lloable. Ara bé, enlloc de protestar a la manera occidental crec que seria més útil protestar d’una manera una mica més oriental, concretament a la japonesa. De la mateixa manera que els japonesos quan fan vaga treballen més hores de les que els hi toca per produir més i perjudicar a l’empresari que no pot col·local l’estoc que generen, en aquest cas seria bó que protestéssim cada dia. No cal, però, que apaguem el llum cada dia, no. Només cal que duem a terme unes petites accions per estalviar llum que, al cap de l’any i multiplicades per tots els ciutadans del país minvaran molt més el compte de resultats de les grans companyies elèctriques del que ho farà una simple apagada d’una hora en un dia concret.

Un altra tema diferent és l’apagada convocada pel 26 de març, el dia del planeta. Però d’això ja us en parlaré en un altre post.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Medi Ambient i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.