L’Spam contamina

Cada dia, al obrir la bústia de correu electrònic, em trobo molts emails de persones i empreses que no conec m’ofereixen coses que no necessito ni desitjo.

Tots aquets correus, a part de molestar, contaminen.

Cada email que reb una persona genera una doble despesa d’electricitat. Per una banda, l’empresa o la persona que el crea consumeix energia per tal de dissenyar-lo i enviar-lo. Per altra banda, la persona que el reb la consumeix al obrir-lo o al esborrar-lo. Si bé és cert que es necessita poca electricitat per enviar o rebre un email, també és cert que els milers de milions de correus no desitjats que s’envien a diari emeten quantitats de CO2 que ens podriem estalviar fàcilment. Com? Doncs duent a terme dues accions:
1. Donant-nos d’alta a la Llista Robinson. Haurem de crear-nos un usuari i paraula de pas que ens donarà accés a un panell de control de les nostres dades on podrem incloure totes les adreces d’email que volem protegir, els telèfons, i fins i tot la nostra adreca de correu postal. Fent això, a banda de deixar de rebre emails, no rebrem trucades no desitjades ni folletons que no hem demanat.

2. Instal.lant-nos un programa de protecció contra el correu electrònic no desitjat com podria ser el de SPAMINA, creat i desnvolupat per un gironí, en Didac Lee. Aquest programes no permeten que arribi a la nopstra safata d’entrada els correus no desitjats i, així, al menys estalviem al planeta la quantitat de CO2 que emetriem per part nostra.

Dos petits gestos que faran molt pel medi ambient.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Medi Ambient i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.