La copa de la reina

Aquesta entrada no té res a veure amb el futbol. Bé, una mica sí, però només una mica.

El passat 20 d’abril, 20 dones ens vam trobar a un bar de Barcelona per tal de trobar solucions a la crisi. Ja que la reunió coincidia amb el dia de la final de la Copa del Rei, les promotores el van titolar La Copa de la Reina. Algunes de les idees que vam compartir son:

Fer una auditoria de les nostres finances: quans estalvis tenim i a on? Les tenim en bancs o caixes amb risc de fer fallida?

Recolzar el consum local: és tant senzill com comprar només productes fets a les nostres terres o a Espanya i deixar de comprar productes fets a l’estranger. Així tots els diners es quedaran al país. Si hem de canviar durant un temps la pasta de dents, les galetes o la crema hidratant, no passa res. Al nostre país també es fan productes de qualitat.

Analitzar les nostres finances: quants diners ens falten per arribar a finals de mes? Com i per on podem retallar? Fent petits canvis en el consum d’aigua, llum i gas estalviarem uns dinerons. Altres maneres d’estalviar són fer canvis a la dieta: les patates fregides, els refrescs, els dolços industrials fora del carret. Comprem només menjar sà. Els capricis, sovint augmenten el preu del nostre carret de la compra. Si podem agafar transport públic per anar a la feina, deixem el cotxe al garatge. Estalviarem molts diners i contaminarem menys.

Contractar els serveis i comprar els productes d’empreses i emprenedors/es locals: donem un cop de mà a la gent valenta que es crea un lloc de treball ja que no té feina i a aquelles empreses que donen feina a persones del nostre entorn.

Petits canvis, tots ells poderosos.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.