Què hi farem a la plaça Constitució?

Ho vaig trobar molt greu. Jo, que des que hi visc he adreçat diverses queixes a l’Ajuntament, que hi he dedicat uns quants apunts en diferents mitjans, que me’n queixo obertament i públicament sempre que en tinc ocasió… i va i el susto me l’emporto precisament jo?!

Parlo de la matinada de diumenge. Tornàvem tard a casa. Varem aparcar en una zona de càrrega i descàrrega de la plaça Constitució, a quarts de tres. Travessant la plaça encara comentàvem la jugada quan de sobte varem sentir un soroll i varem veure com una cosa es desplomava darrera nostre. Ens acabaven de llençar una bossa d’escombraries plena d’aigua!! A nosaltres: no hi havia ningú més a la plaça. Vam mirar enlaire cap al bloc de pisos que teníem just darrera. Cap rastre de la persona llençadora. Cap manera de detectar de quin pis provenia el regalet. Mare meva! Amb la de coses que aguantem els veïns dia i nit en aquella plaça, m’han de llençar a mi, precisament a mi, la bossa d’aigua??!! Per fortuna no em va esquitxar ni una gota. Però em vaig indignar d’allò més. Puc assegurar que només parlàvem. Ni música, ni crits i res més enllà de paraules i riallades tot travessant la plaça. Que ni tan sols ens varem quedar a fer-la petar a sota de casa de qui fos! Senyor o senyora llençador/a, coi, la bossa li ha de tirar als adolescents que criden canten i foten l’animal les nits dels dijous a la Consti, si de cas! O als alcohòlics que desbarren per la plaça de dia! O als que s’hi passegen en skate! O als que hi juguen a futbol de matinada. He de ser justament jo, que porto ja un parell d’anys queixant-me de tot això, qui pagui pels qui el/la molesten? Per favor!

Està clara la sensibilitat dels veïns de la plaça… D’aquesta plaça on visc. Aquesta que les CUP van rebatejar amb el nom de Plaça Ovidi Montllor. El mateixos que ara proposen fer-hi una pista de patinatge i donar-li més usos, tipus concerts a l’estiu, etc. perquè consideren que els gironins no socialitzem prou al centre.

La persona llençabossesdescombrariaplenesdaiguadematinada va deixar clar la matinada de diumenge que n’està ben tipa de gent que socialitza a la plaça. I els de les CUP volen dinamitzar-la més… no hi viu ningú d’aquesta formació allà a la meva plaça, oi?

La gent socialitza allà on vol. Ho tria. Si no per què pensen que hi ha tanta gent al Parc del Migdia? I per què en una banda del parc més que no pas a l’altra si, de fet, a l’altra el parc infantil és molt millor? La gent hi socialitza perquè és un parc. D’acord. I la Devesa? També és un parc. Molt més gran. Perquè no hi socialitza la gent en aquell parc? La Constitució no és un parc. No està pensada com a tal. I la gent no la triarà per socialitzar, per coses que s’hi facin. I ja que hi som, deixeu-me dir que concerts no se n’hi haurien de poder fer. Algú s’ha parat a analitzar l’acústia d’aquest lloc? Patètica! De debò. Quan de nit travessa la plaça una dona amb talons, sembla que s’estigui passejant per dins de casa meva… i de la dels meus veïns, de la dels de l’altre bloc, etc.  Senyors membres de les CUP, quan vulguin, poden passar a comprovar-ho.

El que fa falta per a aquesta plaça és un projecte amb cara i ulls. S’ha de repensar. PErò en un altre sentit. És lletja des del primer dia. Poc funcional. Poc atractiva. Freda a l’hivern. Un infern a l’estiu. Per la pedra. Cal una reforma. Però ha de ser positiva per a tots. Pensem-hi bé. Aquesta plaça és en el cor d’aquesta nostra ciutat…

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Girona i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.