Hepatitis C i la multicausalitat

La consellera de Sanitat de la Generalitat, Marina Geli, ha assegurat que el contagi d’hepatitis C de tres nens d’entre 3 i 12 anys que se sotmetien a hemodiàlisi a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona “és un tema accidental” i afegeix “Crec que no trobarem com va passar” perquè “forma part de la multicausalitat.

CiU i el PP ja han demanat que s’obri una investigació sobre aquest contagi d’hepatitis C. La resta de grups, els del govern, callen. Cal que es demanin responsabilitat polítiques, i que no ens oblidem que no és la primera vegada que es produeix un contagi d’hepatitis C a casa nostra.
Fins ara el cas més greu en l’àmbit de la sanitat catalana es va produir al 2001 amb el contagi amb aquest virus de 13 persones a l’Hospital de Figueres.

En tots els casos es diu que es molt complicat esbrinar l’orígen de la infecció que condemna als afectats a patir un autèntic calvari, que els pot deixar seqüeles irreparables en un òrgan vital i en els pitjor dels caos els pot arribar a produir la mort.
Els polítics han de respondre, davant la societat i les l’Administració, com a tal ho haurà de fer judicialment davant de les famílies afectades que entenc i animo ha presentar demandes civils al jutjat, que determinarà fins a on hi ha hagut negligència.

No hauria d’actuar la Fiscalia, en un cas com aquest que crea alarma social? Parlem de nens.
No oblidem que al País Valencià un metge anestesista va contaminar amb aquest virus a més de 270 pacients.