Geli i l’Hepatitis C

La consellera Marina Geli pot dir missa si vol però no pot donar per tancar un cas com el contagi de l’hepatitis C a tres nens en un centre public de sanitat, ni afirmar que no hi ha culpables.
En aquest cas la consellera hauria de ser més humil i assumir les responsabilitats que comporten el càrrec i demanar excuses als pacients afectats i a les seves famílies, que hauran de viure durant anys si no tota la seva vida pendents d’un virus com l’Hepatitis C que no patien quan van confiar la seva salut a la sanitat pública del país.
Hi ha responsabilitats de l’Administració catalana. L’Hepatitis C no es transmet per l’aire, sinó pel contacte directe de sang amb sang o pel contacte de la sang del pacient amb algun estri quirúrgic o mèdic que havia estat infectat anteriorment i que després s’ha utilitzat sense les precaucions necessàries. Avui i des del 1989, en que es va conèixer oficialment l’existència d’ aquesta malaltia crònica com a hepatitis C, la seva transmissió o contagi, ja no és fruit de cap accident, es tracta d’un cas de negligència mèdica o sanitària.
Enllaços i més informació sobre aquest cas: