Els ases a l’esquena

Les tres quartes parts dels accidents que hi ha a Catalunya es produeixen en zones urbanes i aproximadament un 20% de les víctimes són vianants. Tots tenim al cap els casos d’atropellament que s’han produït recentment a les comarques gironines. I tots tenim clar que l’excés de velocitat a les zones urbanes és una de les principals causes d’aquests accidents. Els ajuntament hi fan front instal·lant als carrers elements reductors de la velocitat. El resultat és la proliferació de ressalts de tota mena, de totes formes i mides, de suaus o més bruscos, que s’han convertit en un maldecap per als conductors, però també per als mateixos ajuntaments, que en alguns casos, com ara ha passat a Figueres, després han de retirar a corre-cuita. El fet és que no hi ha cap normativa ni criteri, i aquests ressalts, bonys o esquenes d’ase sovint són més un problema que una solució i es converteixen en un autèntic ase a l’esquena.