Monturiol Pis

L’imaginari popular i alguns sectors reivindicatius han utilitzat darrerament l’escultura del monument a Narcís Monturiol que presideix la Rambla de Figueres per disfressar-lo o convertir-lo en una icona de les seves reivindicacions o celebracions. Josep Puigbert publicava en la contraportada d’El Punt (20/5/2010) fotografies en què es podia veure l’escultura obra d’Enric Casanovas vestida amb la samarreta de Figueres Decideix i amb la de la colla castellera de la ciutat. M’atreveixo a suggerir a l’alcalde figuerenc de recollir aquesta iniciativa i que faci com a Brussel·les, on és una tradició que, cada vegada que visita la ciutat un mandatari estranger, l’Ajuntament disfressa l’escultura del Manneken Pis amb el vestit tradicional del país visitant. M’hauria agradat que  l’escultura de la Rambla, la nit de la final de la copa d’Europa, portés la samarreta del Bayern.