El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/olgadomenech
Articles
Comentaris

Abans de començar, cal deixar una cosa clara: aquest bloc no neix amb la intenció d’ensenyar gimnàstica hipopressiva a qui no n’ha fet mai, és impossible aprendre uns exercicis simplement mirant unes fotos o llegint un llibre, cal un fisioterapeuta format en GAH perquè ens faci una valoració, ens indiqui quins són els exercicis més recomanables en cada cas i ens assegurem que l’exercici es fa correctament i sense risc.

Més aviat, m’agradaria donar més informació a qui ja està realitzant gimnàstica hipopressiva, per entendre millor el que estem fent, tenir més coneixement del propi cos i, en definitiva, més motivació per la realització regular dels exercicis.

Aquesta  informació també pot ser d’interès per aquella persona que no ha sentit a parlar mai dels hipopressius, ni dels efectes negatius dels abdominals  clàssics i despertar d’aquesta manera la curiositat i l’interès per tenir cura del propi cos.

La Gimnàstica Abdominal Hipopressiva (GAH)  va ser ideada per Marcel Caufriez als anys 80. Ell és doctor en fisioteràpia per la Universitat Lliure de Brussel·les i especialitzat en reeducació abdominopelviana i urologia.

Aquests exercicis van sorgir buscant un treball per enfortir la zona abdominal després del part sense els efectes negatius que tenen els abdominals clàssics.

 

La GAH es basa en unes postures que ens permeten realitzar un treball conjunt del diafragma i del múscul transvers de l’abdomen, amb les quals s’aconsegueix un enfortiment de la cingla abdominal i del sòl pelvià juntament amb una disminució molt important de la pressió de l’interior de l’abdomen i de l’interior de la pelvis.

 

Amb la pràctica regular de la GAH s’aprecia:

            -disminució o desaparició de les pèrdues d’orina

            -corregeix els descensos de bufeta i/o úter

            -estabilització de la columna, sobretot lumbar i pelvis

            -millora de les relacions sexuals

            -tonificació de la cingla abdominal acompanyada d’una disminució del perímetre abdominal

            -tonificació de la musculatura del sòl pelvià

 

 

 

Â