La Carme Garcia, alcaldable per Sabadell

Avui 31 de Març ha tingut lloc la tercera trobada amb els alcaldables per Sabadell, aquest cop era el torn de la Carme Garcia, d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV-EUiA). Aquí transmetrem, com sempre, el seu perfil personal. No ens oblidem que encara més en política local, es vota la persona.

Funcionària en excedència de l’Ajuntament de Sabadell, la Carme és actualment Diputada de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona i Regidora i portaveu del grup d’ICV-EUiA a Sabadell, i també ha tingut d’altres càrrecs com Diputada al Congrés dels Diputats en la legislatura 2004-2008. Però, sobretot, es defineix com una dona i una ciutadana de Sabadell que es lleva cada matí amb la voluntat d’exercir de persona i fer-ho, cada dia, si es possible una mica millor. Sempre endavant.

Amb dos fills, l’experiència més positiva de la meva vida, recorda amb un somriure als llavis el seu primer fracàs quan tenia cinc anys però volia anar a la classe del seu germà de vuit. La professora li va dir que podia fer-ho, però només si feia els deures aquell dia. I clar, no va ser possible avançar tres cursos de cop! Però dos anys després, amb set anys, va quedar primera a un grup de natació on només hi havia un 20% de nenes. Una gran victòria, em va agradar guanyar, reconeix.

L’error més gran que ha comès va ser perdre, als disset anys, una bona amiga per orgull, aquell que ens fa perdre el nord. Però ha après la lliçó, quan hi ha afecte, reconeixement i bons records no ens podem deixar vèncer per l’ego. De ben segur que a partir de llavors l’ha controlat molt més. De fet, intenta aprendre sempre dels errors, rebre les seves paraules suaus per crèixer a nivell personal. Considera que l’èxit no està fora de nosaltres, sinó que es el reflexa de com ens hi trobem internament. Gran veritat, no cal buscar a fora nostre allò que no tenim dins, no ho podrem fer nostre mai.

Per això, si tornés enrera, cometria els mateixos errors, o d’altres similars o pitjors, però la vida és així i si ho volem fer ja sabem el que toca. Per tant, es quedaria amb tot allò bo i dolent que ha viscut, canviar coses la faria diferent al que és ara, progressista i demòcrata per davant de tot, i d’esquerres per convicció, per ideologia i per coherència amb la meva història i les meves arrels. Ens defineix sempre el que hem fet fins el present.

Tot i que si ho hagués dit fa anys hauria dit altres noms, la persona que més l’ha inspirada és sa mare, per les vegades que l’ha fet enrabiar, però també per com l’ha fet crèixer. Diu convençuda que evolucionem a través de la frustració, el dubte i la contradicció. I llavors arriba la inspiració, conclou. L’edat li ha fet veure totes aquestes coses, és una gran mestra … També troba calma i idees al seu millor moment del dia, la nit, amb la feina acabada, quan es relaxa amb l’ordinador o amb una novel·la. Petits plaers.

Des de Menorca o qualsevol poblet encantador de muntanya del Sud de França, somia amb poder dir d’aquí uns anys que he contribuït a millorar una mica el món, a fer-ho més sostenible, més acollidor, més just. Per fer coses grans s’ha de començar per allò on ens hi podem aplicar, la nostra ciutat. M’agradaria molt dedicar tot el meu temps i la meva energia a fer de Sabadell un referent dins i fora del nostre País, en lo social, el progrés econòmic i el progrés cultural. A treballar per a aconseguir-ho.

Força i sort!

Diego Bartolomé – Xarxa Onion

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.