Girona vs Florència?

Home, que Girona i Florència tenen certes similituds puc acceptar-ho, per bé que no he visitat mai la capital italiana, però voler que l’una s’emmiralli en l’altra em sembla si més no agosarat. Aquí tenim poc més de 96.000 habitants, allà prop de 369.000. Diferència de població notable. Demanar el mateix nombre de marques comercials és gratuït i, sobretot, exagerat. I a més que s’instal·lin al Barri Vell. Sí senyor! Barri Vell turístic i comercial! La setmana passada llegia a la premsa un article en què el propietari d’un hotel situat al Barri Vell de Girona -vés per on- demanava als poders públics i a la iniciativa privada que actui per crear al Barri Vell de Girona un “efecte Firenze” a través de comerços i bons restaurants, per tal d’aconseguir que els turistes hi facin estada 2-3 dies. Escombrant cap a casa, ben fet.

Ara, que proposi que els bars i restaurants posin a les seves terrasses “vidres laterals, un enfustissat (?) aixecat uns centímetres al terra, paraigües blancs (ep! blancs!), llums de fosa…”, tot plegat per oferir un lloc confortable als fumadors, ara que els margina la llei del tabac, ja em sembla desorbitat. Qui pensa que ho ha de pagar tot això? realment és el moment de fer propostes d’aquest tipus? Ara que estem en crisi -bars i restaurants amb terrassa, també- vol “enfirenzejar” el Barri Vell? “Cada terrassa seria una obra d’art”, diu! Amb l’ajut de les institucions” -clar, clar, ara que van tan amples de mànigues…- proposa també col·locar plaques amb escrits singulars, escultures, leds que canvin de colors a tots els ponts de la ciutat… El senyor Carles Mallart pensa que és moment de repensar la ciutat. Jo penso que no, que no és precisament un bon moment, ara. A Florència tenien els Mèdici, senyor Mallart. A Girona han de respondre les institucions públiques?

En una cosa sí estic d’acord amb ell: la recollida de les escombraries porta a porta, que patim més enllà del Barri Vell stricto sensu, dóna una imatge negativa i s’hauria d’eliminar. Anem a començar per les petites coses, no li sembla?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.