DOS EN UN, AL MODERN

És una bona notícia saber que l’Ajuntament de Girona s’ha decidit a posar en marxa la reforma de l’antic cinema Modern. Desconec què ha passat durant els anys que fa que es va tancar -que no són pocs- i aquesta presa de decisió, però tampoc em vull ficar ara en aquesta qüestió i en qualsevol cas, la cosa s’ha posat en marxa i això ara és el que compta. Té gràcia que hagin pensat en una sèrie d’usos per a l’edifici però que els falti imaginació per completar el projecte. Per tal de trobar idees han obert un procés de participació ciutadana en què, a través d’una enquesta en un butlletí informatiu que han repartit per les bústies, tots hi podem dir la nostra. Estaria bé saber de quina manera les tindran en compte. Hi ha preguntes molt obertes, del tipus “afegiríeu altres espais a l’equipament, tenint en compte que hi ha la possibilitat d’edificar més del que figura a la proposta? Quins?”. Bé, aquí hi cap de tot i més. Hi ha d’altres preguntes més acotades, com ara “creieu que seria bo que es creés un pas per a vianants que comuniqués el carrer Nou del Teatre amb el carrer Portal Nou? Sí/No”. Té gràcia també que els carres entre els quals s’ubica l’edifici portin l’adjectiu “nou” al seu nom i que l’equipament sigui conegut com “Modern”. Jo n’hi trobo.

Sortint-me de l’enquesta vull aportar la meva opinió. D’entrada em sembla magnífic que s’hi vulguin fer un centre cívic, un ateneu d’entitats, el cinema Truffaut i el Girona Film Office -calia posar-hi un nom anglès??-, la proposta bàsica -així l’anomenen al butlletí- en general em sembla bé. Però em centraré en el primer: el centre cívic vol ser del Barri Vell i del Mercadal alhora. I maten dos pardals d’un tret. El centre cívic estarà ubicat al sud del Barri Vell. Què hi pinta el Mercadal, doncs? Els centres cívics de les ciutats es fan als barris: hi ha el de Sant Narcís, el de Pont Major, el de Santa Eugènia, el de Pedret, el de Pla de Palau, etc. (7 en total). Si no m’equivoco tots són en un barri i hi són per al barri. El barri del Mercadal tindrà un centre cívic al Barri Vell? El Barri Vell acollirà un centre cívic per a ell i per a un altre barri? No acabo d’entendre perquè.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.