La innovació no s’improvisa

Albert Einstein deia que si busques resultats diferents, no has de fer sempre el mateix. Llavors, perquè busquem una millora econòmica utilitzant les mateixes tècniques de sempre?

Massa empreses son les que en temps de crisi, s’esforcen en reduir costos, ja sigui amb supressió de reformes a la estructura empresarial, prescindint de personal o eliminant departaments. Però aquesta solució és tan sols una de les moltes accions que es poden dur a terme per millorar en una situació dolenta.

Si una família, per tal d’estalviar, decideix prescindir de certs aliments i reduir la despesa en roba, a curt termini aconseguirà reduir el desemborsament, però a llarg termini, implicarà pantalons esparracats, soles desgastades i possiblement, una nutrició dels membres de la família no del tot adequada. Què implica doncs això? Més refredats, més vulnerabilitat i en definitiva , més despeses en solucions dels problemes produïts per la desinversió en temps de crisi.

Una empresa, igualment que una unitat familiar, moltes vegades treballa embriagada en un curt placisme destructiu; treballar altres vessants com poden ser la millora de productes, la recerca de nous mercats, canviar d’estratègia, revisar els models de distribució o fins i tot canviar la orientació empresarial, solen ser la millor solució per evitar les grips empresarials.

Quant a Alexandra Masó

Alexandra Masó Llorente, 33 anys. Politòloga , investigadora de Mercats i tècnica en participació ciutadana. Estratega de mercats
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.