Amb IVA o sense?

Bicing sense Iva

Bicing sense Iva

Probablement alguns de vosaltres us haureu fixat que als Estats Units a molts llocs hi ha el costum d’indicar el preu sense taxes i sense càrrecs afegits (gratuities). A mi personalment em sembla una pràctica molt emprenyadora, llevat que un vulgui exercitar-se en el càlcul mental, ja que t’obliga constantment a fer càlculs més o menys aproximats de quants diners t’acabarà costant aquella aparentment bona oferta.

A casa nostra la pràctica de no incloure els impostos es dóna en molt pocs sectors, ja que no és permesa. On probablement sigui més fàcil de veure sigui a la restauració, on la desconeixença de la normativa o la baixa probabilitat de ser inspeccionat han fet que molts establiments (generalment petits) persisteixin en aquesta pràctica.

Però també hi ha llocs no tant petits que l’apliquen. I un d’ells és sorprenentment un servei municipal: el Bicing. Si voleu abonar-vos-hi veureu que us indiquen el preu sense IVA i que ni tan sols indiquen quin és el tipus vigent (en aquest cas és el 18%).  Sospito que, com en molts casos, no es tracta de mala fe, sinó senzillament de desconeixement de la normativa. Però estèticament dóna una imatge lamentable d’un servei que no s’ha caracteritzat precisament per la seva qualitat.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.