Firatop: El Portal d’esdeveniments

Tere Vilà és l’emprenedora al capdavant de Firatop.com

1. Defineix el teu negoci en 90 segons

Firatop és un portal d’informació d’esdeveniments en format vertical, d’abast espanyol. Ens diferencia la gran quantitat d’informació útil que gestionem per la recerca de tot tipus d’esdeveniment públics i privats. Per exemple, congressos professionals, jornades empresarials o fires mercats, tot un ampli ventall de possibilitats pels usuaris del portal.

2. Quin era la teva trajectòria professional abans d’emprendre?

Sóc MBA i diplomada en Turisme per la Universitat UdG. Tinc 10 anys d’experiència professional en gestió associativa i organització d’esdeveminents, per exemple de la fira Vadenens.com, dedicada la promoció comercial de serveis i equipaments infantils. Tanmateix tinc gran experiència en la planificació i promoció de portals turístics. D’aquí va sorgir la idea al setembre de 2007 de crear Firatop.com, com a portal que reunís la major oferta possible d’informació d’esdeveniments.

3. Quin és el teu motiu principal per ser emprenedora?

Crec en el meu projecte. Va sorgir una idea fruit de l’experiència i els contactes professionals que tenia, després d’analitzar-la juntament amb altres professionals i amics, que van veure-la molt interessant. Posteriorment vaig madurar la idea a través d’entitats gironines com CPAC, Trampolí Tecnològic i Direcció del MBA de la UdG, per tal de consolidar la idea i iniciar la següent fase, el pla de negoci.

4. Què has aconseguit fins ara i què et falta per aconseguir?

Hem aconseguit construïr una base de dades homogènea d’informació sobre esdeveniments, que fins aquell moment estava dispersa a la xarxa o fins i tot no existia en format digital, només en paper a butlletins sectorials i associatius. Ha estat una feina difícil i molt costosa, però sabiem que era el primer pas imprescindible tirar endavant el nostre projecte, i atraure una massa crítica i creixent d’usuaris. Actualment disposem de 3.450 registres d’esdeveniments a nivell espanyol.

Som ambiciosos, el nostre estudi del mercat ens dona una xifra de 18.000 esdeveniments que es celebren anualment a Espanya. Ara estem en fase de fer crèixer i expandir exponencialment el portal mitjançant acords amb altres portals i socis estratègics. Us anirem informant!.

5. Què fas per mantenir la motivació i continuar perseverant en els moments baixos?

En primer lloc, creure fermament en el projecte. Has de ser constant en el ritme de treball i tenir esperit crític per millorar contínuament allò que no funciona o podria funcionar més bé. Durant la vida del projecte has de renunciar o canviar la prioritat a alguns aspectes personals, és dur però gràcies a la persones que t’envolten ho superes i continues endavant.

Externament, és important cercar aquelles aliances amb altres empreses o emprenedors que t’aportin nou coneixement, que creguin en el projecte i s’hi vulguin involucrar amb recursos propis. Creiem totalment en el win-to-win, tots hi guanyem si treballem plegats per un mateix objectiu.

6. Fins a quin punt la sort és important?, de quina forma l’atraus?

Has treballar la sort cada dia. La dedicació i la constància són la meva sort.

7. Quin és el valor social que aporta la teva idea o projecte?

Estem dissenyant i treballant molt acuradament l’accessibilitat del nostre portal per fer-ho navegable a persones amb discapacitat visual.

Tota la informació que hem recollit sobre esdeveniments està a l’abast de persones amb discapacitat física que els hi costa sortir de casa, la nostra informació ens consta que és un element motivador per assistir a esdeveniments.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Entrevistes i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.