La debilitat de Zapatero enforteix Montilla

Escoltant aquest matí com Jiménez Losantos carregava contra la trobada d’ahir entre Chaves i Montilla al Palau de la Generalitat pel posicionament del president català, diria que anem pel bon camí. Només faltaria que en el moment actual, tal com està de debilitat el govern espanyol -cúmul de causes però, sobretot, la gestió de la crisi-, Montilla no es volgués cobrar (diners i infraestructures) el que consideri que li pertoca a Catalunya. Encara que sigui el mateix partit polític, ja que la dualitat PSC-PSOE poques vegades s’aparenta, cal que tingui retorn el rèdit electoral de fa un any.

Quan Zapatero ha pogut exercir el seu poder ho ha fet (per això és té) i només cal revisar els seus moviments en la legislatura passada: moltes ganes de canvi autonòmic però pocs moviments i mínimes llicències. Així doncs, ara és l’hora de tancar el pesat capítol del finançament i aprofitar els deutes pendents que té la Generalitat. Encara que no sigui fàcil, per molts entrebancs que hi hagi en el procés a última hora, ha arribat l’hora de pensar que després de tant desgast mediàtic per les justes millores que reivindica Catalunya, aquestes es facin realitat. Es cas contrari, la vella recepta del “café para todos” seria tornar al passat i dilapidar el rèdit electoral que el president Montilla en pot treure d’aquí a un any per a les eleccions a la Generalitat.

Música / First Of The Gang To Die # Morrisey

PD: M’agrada la remodelació del web de la BBC en castellà.