Un canvi que no és fàcil

Tot just entrem en aquesta societat líquida que va batejar molt bé Bauman per definir aquests nous temps de canvis accelerats i el trencament d’unes estructures estables. I la transformació no serà fàcil per molt que, tot i els efectes de la crisi, l’alternativa sigui parlar de la societat del coneixement i la nova era digital. M’agrada aquest concepte, tot i que encara no estem preparats a causa de les pors, l’escepticisme i la incertesa. Temps al temps però, ja que les persones cada vegada tenen més ganes de moure’s en aquesta direcció. Sabem quin és el trajecte però encara cal deixar passar anys perquè realment s’inverteixi en aquests nous conceptes i les institucions, les empreses i la política afrontin el nou canvi per adaptar-se a un món que evoluciona a un ritme vertiginós.

L’exemple mateix l’encarna Obama, que ja du cent dies en el càrrec com a mandatari de la primera potència mundial. La seva figura i lideratge reuneixen el concepte de canvi i una il·lusió en l’aplicació d’aquests nous valors que, fins i tot, van més enllà de l’economia. Amb Obama, ja tenim una realitat i no una base utòpica per pensar que tots podem participar, en la nostra petita o gran escala, en impulsar aquesta nova transformació. Mentrestant, podem tendir a l’individualisme però al mateix temps el ciberespai també cada vegada ens connecta més i ens dóna la igualtat per pensar i actuar localment i també globalment. En el fons, està naixent la Revolució Digital, una nova societat que fins i tot, no és fàcil imaginar.

Música / Across The Univers # Bono, Jagger, Keys, Billy Joel…