Financial Times situa Salgado en el 16è lloc de la UE

Mal rànquing el que acaba de publicar el Financial Times per a Elena Salgado, ja que l’ha situada en la 16a posició dels ministres d’economia europeus d’un total de 19. El prestigiós diari europeu d’economia ha valorat els ministres en funció de la seves habilitats polítiques i desenvolupament de les seves economies. Doncs bé, la ministra espanyola és la cua de la classificació i només supera els ministres d’Hongria, Grècia i Irlanda. Una dada simptomàtica de la situació de l’economia espanyola i sobre el potencial d’aquesta ministra, just quan les grans econòmics es recuperen del mal cicle. FT ha volgut valorar aquesta estadística en un moment de crisi econòmica global i valorar els ministres de finances que s’han hagut de desfer dels seus guions habituals i improvisar sobre la política econmòmica, quan Europa ha hagut de lluitar en el darrer any contra la pitjor crisi des de la Segona Guerra Mundial.

Els analistes que han participat en aquest rànquing, han destacat de Salgado la seva formació i capacitat de treball, però estan a l’expectativa sobre si tindrà el valor per dir la veritat a Rodríguez Zapatero sobre els seus pressupostos per al 2010, ja que el FT els considera horribles. Per contra, els ministres més ben situats en la classificació són, per aquest ordre, Christine Lagarde (França), Peer Steinbrück (Alemanya), Didier Reynders (Bèlgica), Anders Borg (Suècia) i Giulio Tremonti (Itàlia).

Música / Don’t Stop The Music # Jamie Cullum

PD: Es compleixen 50 anys del crim de Kansas que va inspirar l’obra mestra de Truman Capote A sang freda.