Catalunya, la regió europea més emprenedora

L’emprenedoria catalana acaba de rebre una bona dosi d’optimisme perquè la Unió Europea ha premiat Catalunya per les seves polítiques estratègiques per a petites i mitjanes empreses amb l‘European Entrepreneurial Region Award, el guardó que reconeix les regions més emprenedores de la Unió. La candidatura catalana era una de les 10 finalistes en la primera edició del premi, a què es van presentar 35 regions europees, i ha rebut el suport el Consell General de Cambres i les patronals Foment i Pimec a Catalunya. Una bona notícia per combatre els temps de crisi i que arriba per distingir un entorn que no té les coses gens fàcils mentre l’economia catalana i espanyola no es recuperin. Contra el pessimisme, la manca de crèdit i les traves que encara genera l’administració, la distinció és bon reconeixement per continuar avançant, progressar com a territori i voler demostrar que Catalunya pot ser una referència en el marc europeu.

La candidatura catalana ha passat per davant de les d’altres regions europees, segons Huguet “amb una important tradició industrial i econòmica”, com Baden Wurttemberg, Llombardia, Flandes, Madrid, València i Emilia Romagna. El guardó és el corresponent a l’any 2012, de manera que Catalunya “podrà lluir aquest logo durant tres anys, que ens obrirà portes a projectes competitius”, va afegir Huguet, per atreure inversió, crear noves empreses i fomentar l’esperit emprenedor.

Música / Is This It # The Strokes