El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Les xarxes socials ens estan canviant a tots plegats. Són una eina molt potent que esborra les distàncies i permet eixamplar la nostra xarxa de contactes quotidians d’una manera única. Abans d’aquestes aplicacions, amb quin nombre de persones podíem mantenir un contacte gairebé diari de forma simultània?

Tothom s’hi apunta. Els usuaris es compten per milions i creixen dia a dia. No se sap quan duraran aquestes eines, perquè com tantes d’altres idees genials d’internet, el seu model de negoci no està clar. No generen els beneficis que els milions d’usuaris haurien de garantir.

De moment, però, les possibilitats de les xarxes socials semblen il·limitades. Ahir vaig conèixer un que em va sobtar. Els departaments de policia de diverses ciutats dels EUA s’estan sumant a l’exemple de la policia de Milwaukee i fan servir Twitter per mantenir informats al moment als ciutadans de delictes, manifestacions, problemes de trànsit i altres aspectes que poden afectar la vida diària. També encoratja els ciutadant a fer servir l’aplicació per aportar de forma directa i immediata qualsevol informació que pugui servir per resoldre els crims que la policia investiga.

El món del segle XXI és un espai sense barreres espacials o temporals. Tot passa ara i aquí, al nostre abast, amb una interconnexió total, 24/7.