El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Aquesta imatge podria il·lustrar la Diada de Sant Jordi de qualsevol població de Catalunya. El carrer principal engalanat amb senyeres i la gent bolcada a gaudir d’una autèntica festa nacional.  És veritat: la foto és de la celebració de Sant Jordi d’aquest 2009. Hi ha, però, un petit detall. En aquest cas, la festa va tenir lloc a 10.000 km. de Catalunya en línia recta.

El Casal dels Països Catalans de La Plata, a l’Argentina, és un dels tants i tants centres catalans d’arreu del món que treballen desinteresadament i voluntària per difondre la cultura catalana, per fer conegut el fet català. Sant Jordi és una festa a Catalunya, però també a Àustria, Austràlia, Alemanya, Brasil o Dinamarca, per exemple.

És un exemple més de la feina anònima, ignorada i inconeguda dels catalans de la Diàspora. Gràcies a ells, desenes de països d’arreu del món senten parlar de Catalunya i de la seva cultura milenària, tot superant els silencis i la propaganda de la diplomàcia espanyola. Quan els tornarem a necessitar, ells hi seran, com sempre.