El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Fa 40 anys es va establir el primer peatge de tot l’estat espanyol. Sou capaços d’endevinar on? Segurament l’heu encertada: a Catalunya. L’autopista del Maresme fa 40 anys que és de pagament. L’Andreu Mas n’informa a bastament a les edicions d’El Punt de les Comarques Barcelonines.
Que consti que sóc favorable als peatges, perquè fa repercutir el cost entre els usuaris, en comptes de fer-ho en tota la població. Tanmateix, continuar pagant un cop amortitzada és una estafa legal. És com pagar a la màfia per protecció.
La pregunta obligada és: 4 dècades són o no són suficients per amortitzar una autopista? La concessió s’ha allargat en més d’una ocasió, la darrera d’elles fins al 2021. Es a dir que si no hi ha una altra extensió (força probable), l’autopista del Maresme serà de peatge durant 52 anys!!!
El Canal de Panamà va tenir una concessió de 85 anys, i no es va allargar ni renovar. Ara pertany a la República de Panamà. 85 anys contra 52. Jo, d’enginyeria civil no en sé un borrall, però diria que el Canal de Panamà ha estat una obra una mica més cara i més important que l’autopista del Maresme.