El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Fa uns dies Catalonia Today va organitzar un debat a Figueres, anomenat Discussing Catalonia, on un bon grapat de residents estrangers van polemitzar amb Matthew Tree, Ryan Chandler i Gary Gibson sobre la relació Catalunya-Espanya i sobre el futur del nostre país.
Va ser quelcom enriquidor, amb aportacions interessants dels conferenciants i de l’auditori. Una de les intervencions dels assitents em va cridar especialment l’atenci√≥. Un angl√®s resident a Catalunya va voler destacar especialment la contribuci√≥ que l’esport catal√† fa l’ampliaci√≥ del coneixement i la difusi√≥ del fet catal√† arreu del m√≥n. A banda del Bar√ßa, va esmentar els Dragons Catalans de Perpiny√†. Gr√†cies a l’equip nord-catal√† de rugbi XIII, molt√≠ssims anglesos han descobert que hi ha quelcom que es diu Catalunya, que hi ha persones que s√≥n catalans. El gentilici “Catalans” s’escriu dia si, dia tamb√©, a les planes esportives dels mitjans anglesos i Catalunya i els catalans ja s√≥n moneda corrent entre els seguidors anglesos d’aquest esport.
Avui els Dragons han guanyar a Anglaterra el Huddersfield i han accedit a les semifinals de la Super League anglesa de rugbi XIII, la m√†xima competici√≥ europea per equips. Els catalans s√≥n l’√ļnic equip no brit√†nic del campionat.
Aquest cap de setmana, el nom de Catalunya i els catalans tornaran a omplir planes de diaris i minuts de televisi√≥ i r√†dio. Com quan fa un parell d’anys van arribar a la final de la Challenge Cup i la banda de la reina va tocar Els Segadors a Wembley. Al sud dels Pirineus els ignorem, per√≤ la feina que estan fent per Catalunya √©s impagable.