A sota la bandera…

Només vull recordar la música lleugera
De la cobla encisant la terra encara entera.
Vull saludar la sang i l’or de la senyera,
Bategada per la història mentidera.
Perquè la llibertat visqui plena i sincera
Jo només vull cantar a sota la bandera.

Només vull somniar a sota l’olivera,                                                                         Bressolat  pels esclats de la  llum  jogassera.                                                                     Vull encantar el vent bufant per la bosquera,                                                                   Entendre el murmurí de la font fugissera.                                                                       Perquè la llibertat visqui plena i sincera
Jo només vull cantar a sota la bandera.

Només vull ensumar la dolça primavera
Quan desperta el fullam de l’alzina surera.
Vull sentir els obrers xiulant per la pedrera,
Oir els nins cridant sobre la carretera.
Perquè la llibertat visqui plena i sincera
Jo només vull cantar a sota la bandera.

Només vull compartir una festa llunyera:
Nit de Sant Joan a prop d’una jove estrangera.
Vull reviure el caliu de l’amistat sencera
De companys i d’amors perduts per la sendera.                                                     Perquè la llibertat visqui plena i sincera
Jo només vull cantar a sota la bandera.

Només vull escoltar la merla riallera                                                                                   Que es burla dels afanys de la vila feinera.                                                                     Vull contemplar el rossinyol damunt la serra,                                                               Esborrant  d’un sol vol una mala frontera.                                                                       Perquè la llibertat visqui plena i sincera                                                                           Jo només vull cantar a sota la bandera.

Joan Iglesis