“La trista mort del Noi Ostra” de Tim Burton

Els admiradors de Tim Burton no haurien de deixar de llegir La trista mort del Noi Ostra. El llibre, que està format per 23 contes curts escrits en vers (alguns tenen tres o quatre versos i prou), està il·lustrat pel propi autor. El llibre aplega històries sovint inquietants, fàcils de llegir, plenes de tendresa i cruent fatalisme. Els protagonistes són personatges de característiques físiques monstruoses però amb una gran humanitat interior, com el Noi Tòxic o la Noia Rampoina, que pateixen de manera tràgica les conseqüències de ser diferents.

La traducció al català és obra de Miquel Desclot, que, amb les il·lustracions de Tim Burton, ocupa 123 de les 141 pàgines. La resta de la paginació, per tot aquell que tingui la possibilitat d’aprofitar-ho, és un autèntic regal: la versió original en anglès, tal com el va escriure el polifacètic director, productor, escriptor i dibuixant californià. Costi poc o gens, val la pena fer una lectura de l’original.

Tim Burton ha elaborat al llarg de la seva obra un univers fantàstic molt peculiar, imaginatiu i personal, que podria ser definit com a fosc, gòtic, sovint terrorífic, en el qual el bé i el mal conviuen de manera anàrquica i alhora harmònica. Els personatges burtonians busquen el seu lloc en el món, volen ser acceptats pels altres i sentir-se bé amb ells mateixos (recordem personatges com Eduardo Manostijeras o Jack Skellington). Molts s’han convertit en autèntiques icones de culte.

Títol: «La trista mort del noi ostra»

Autor: Tim Burton

Editorial: Angle Editorial

Pàgines: 141

Preu: 12,50 euros