Dia sense compres

Avui es celebra a desenes de països del món el dia sense compres. És la dinovena vegada que es duu a terme una jornada sense despeses per tal de reflexionar en la manera que tenim de comprar. La idea és que avui hi pensem i que els 364 dies restants de l’any comprem de manera més responsable.

Us heu preguntat mai quin impacte tenen les vostres compres amb el medi ambient? O us heu preguntat si l’empresa X, aquella que fabrica el producte que no falta mai a la vostra cistella de la compra, és reponsable amb el medi ambient? O si té una política de conciliciació de la vida laboral i la vida personal? O si respecta els drets dels treballadors dels països estrangers on té plantes? O si es preocupa que els seus proveïdors respectin els drets dels treballadors i tinguin una política de sostenibilitat ben establerta a l’empresa? O la quantitat de CO2 que s’emet a l’atmòsfera al portar a Catalunya les cireres de Sud-Amèrica per tal que ens les poguem menjar per Nadal?

Hauriem de començar a preguntar-nos-ho.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Medi Ambient i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.