Boicot a la tonyina vermella


La toniyna vermella necessita que li fem boicot. Necessita que la deixem a l’aigua, per tal que pugui criar i criar fins que torni a augmentar la seva població. I si la pesquen, necessita que la deixem a sobre el llit de gel de les peixateries: si no la comprem no la pescaran.

Després de més de 3.000 anys servint-nos d’aliment, la tonyina roja de l’Atlàntic Oriental i el Mediterrani corre el risc d’extingir-se. A dia d’avui, ni la UE ni els governs de implicats han fet res per impedir que es segueixi capturant de forma massiva, i moltes vegades il·legal, aquesta varietat de peix. Divenses associacions de pescadors, científics, cuiners, peixaters i ONG han denunciat aquesta pesca descontrolada sense que se’ls hi hagi fet cas.

Ha arribat el moment que els ciutadans prenguem les rendes i liderem el canvi que volem veure al món.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Medi Ambient i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.