Austeritat

Fa pocs dies publicàvem una fotografia del president de la Generalitat, José Montilla, tot passejant en bicicleta, i comentàvem en broma que degut a la crisi econòmica potser seria hora que els polítics deixessin el cotxe oficial, o almenys que en fessin un ús racional i no un abús. Entenc que un càrrec com el del president del govern català s’ha de desplaçar en vehicle oficial, com també ho han de fer altres càrrecs públics. Sovint els polítics són la diana recurrent de les crítiques i el fet que tinguin xòfer encara ens ho posa més fàcil. Però en ocasions hi ha gestos que ens sorprenen, com el fet que el subdelegat del govern estatal a Girona, Francesc Francisco, el veiem com assisteix a actes oficials amb el seu cotxe particular i amb la seva esposa fent de xòfer. Un gest admirable d’austeritat en aquests temps que corren. Austeritat, una paraula que massa sovint s’ha de cercar al diccionari per saber què vol dir