Apunts de topics de març 2011

Ha sigut un març molt ple de novetats:

Firefox El navegador Firefox per fi es posa al dia en front a Chrome. N’eren uns quants els que l’estàvem esperant, principalment por la incorporació de webs apps, un gran encert de Chrome. Doncs be, les descàrregues de la nova versió van aconseguir xifres de rècord.

23/03 Firefox 4 en twitter con nueva versión #fx4 #teamfirefox http://t.co/TIesReF vía @firefox

23/03 Impresionante visualización en tiempo real de las descargas de Firefox 4: http://t.co/bjdfZKj vía @alt1040

Google Suposo que a aquestes alçades ja tothom sap que el New Gmail Motion fou la innocentada que ens dedicà Google a tots l’ 1 de abril (l’equivalent al 28 de desembre del nostre país). Una innocentada intel·ligent, molt  treballada i que no va passar gens desapercebuda.

1/04 Y cómo me explico cuando me vean hacer hip-hop frente a la pantalla? New Gmail Motion http://kcy.me/2j4y via @gunyahtravel @gmail

Ets analític? Doncs hi ha que pensar en clau Google. Sobretot, quan ja ha quedat clar que afavoreix el posicionament en funció de la originalitat del seu contingut:

4/04 Storytelling+solucion: “Google Analytics: no se trata sólo de matemáticas” http://kcy.me/2k8a

+Like: Aquesta potser sí sigui una aplicació que tindrà futur. Pròximament disponible per a pàgines web, veurem què desperta en els competidors de Google.

2/04 +Like, extensión para poner el “Like” de Facebook en el buscador de Google: http://t.co/lx7bhOU vía @alt1040

Una nova funció per a Googlep Maps: els llocs remots més interessants. No està encara acabada, els queda per definir forces zones, però donar una bona idea de quines són les zones més sol·licitades del turisme slow. Basada en el anàlisis de Panoramio i de les dades de Geonames.

6/03 Se supone que debo estar de acuerdo con los más solicitados destinos de interior y remotos de Google http://bit.ly/h0V1rz

Si ets fan de las mètriques, i t’agrada que arribin a un elevat nivell de comprensió, aquesta no pot passar-te desapercebuda. Pot dir-se que Google acaba de obrir aquesta plataforma per a que qualsevol (institucions, investigadors, periodistes, partits polítics, estudiants) pugui representar les seves dades i inserir aquests gràfics.

23/02 Google Public Data: Visualiza todo tipo de datos (via @montsepenarroya ) http://kcy.me/22ag Muy interesante

I ja pots volar cap els llocs favorits de diferents personatges mediàtics amb Favorite Places!

21/02 @joantxo venga un regalito, la ruta preferida de Ferran Adrià en Google Earth http://tinyurl.com/5shf9xq (Favo… (cont) http://deck.ly/~5npC3

20/02 mmm, good… RT @montsepenarroya: Mirando la ruta preferida de Ferran Adrià en Google Earth http://tinyurl.com/5shf9xq (Favorite Places)


Twitter

4/04 TwitterAnalyzer ya no funciona, no?

Doncs sí, Twitter Analyzer va deixar de funcionar. Ens hem quedat pèl orfes de una eina gratuïta de estadístiques de twitter, molt visual i completa. Es el moment potser de girar el cap, cap a TweetStats.

23/03 Básico y práctico: Veinte sitios para sacar todo el jugo a Twitter http://t.co/NJzRnEV vía @manuelgross

Cert que és bàsic i molt pràctic, però encara que siguis usuari adult de twitter, aquest segueix sent un bon manual.

15/03 Avatares de 8 bits en Twitter http://chicaseo.com/?p=4677

Es tracta d’uns avatars de visual que recorda les primeres consoles de jocs. ChicaSeo explica cóm elaborar-lo.

14/03 TweetGuru para envios múltiples de DM’s, vuelve a funcionar http://kcy.me/1a50


TweetGuru es va penjar però ja torna funcionar. La millor eina per enviar tweets múltiples (be, en principi fins a dotze destinataris)

14/03 Check out this tool, it tells you when your followers are online the most. http://t.co/Kz2Fzbe via @tweriod

Encara no podem saber qui te el seu twitter obert, però sí podem saber quins són els pics horaris dels nostres followers, i per tant rendibilitzar millor l’ús horari de quan treure la nostra informació.


WordPress

18/03 RT @fernandot Como acelerar WordPress (infografía) http://bit.ly/eXUpNC

21/03 WordPress plugin for embedding a SlideShare presentation http://kcy.me/2exc

1/04 RT @blogadvice: Posicionamiento SEO en WordPress http://bit.ly/fAlQNP


Evernote, Karmacracy y Soooshial

2/04 RT @marcotaboas: Plantillas en Evernote para acelerar tu trabajo http://dlvr.it/MFRCV /via @LuisEdu

Molt a tenir en compte.

+1 y buen idea en español RT @Pravious: Todos los cambios en el sistema de @karmacracy quedaron geniales. Les felicito.

Karmacracy, l’innovador escurçador de url’s que et permet millorar, progressa i progressa. I no sols per oferir-se també en castellà, sinó a més per que pots integrar el widget de karmacracy al teu web, o compartir-lo a través de les extensions, o trobar el servei que utilitzis actualment i configurar-lo amb karmacracy.

9/03 Muy visual ! RT Buena herramienta! RT @costabrava_: Todo el contenido Social Media de la #costabrava y #pirineudegirona? Aquí http://bit.ly/i53diX

Soooshial és una nova plataforma que recopila tota la teva activitat social a la xarxa, una social board. El Patronat de Turisme CostaBrava Pirineu de Girona, la ha incorporat com un nou servei de difusió de informació per hotelers i visitants.

Seminaris i Foros Montserrat Peñarroya ha començat una interessant iniciativa: un Curs de Marketing Digital a través de tweets. Cada dia a las 10AM, es publica un tweet amb el hashtag #CursoM . Trobaràs els interessants consells de aquesta gran mestra del SocialMedia.

Util RT @montsepenarroya: #CursoM: aquí Excel para realizar mapa de posicionamiento web respecto a la competencia http://tinyurl.com/2eco427

El passat 30 de març, Genís Roca estava a la Universitat de Girona en el IV Idees d’e-futur: 6 reflexions sobre els temps de les RRSS. L’slideshare de la presentació aquí.

30/03 Algú tuitejarà el IV Idees d’e-futur de @catalunyavalley amb @genisroca, @miquelduran i @leconomic ? http://ht.ly/4oKQH

30/03 ok cc @sandraggolden RT @catalunyavalley: @Montse972 si! segueix el hashtag #ideesdefutur

Hosteltur convoca el seu VII Foro sota el tema “¿Ayudais al sector a ser más competitivo?” Una bona excusa per aportar punts de vista profesionals i visibilitat.

31/03 Buen reto! RT @hosteltur VII Foro Hosteltur ¿Ayudáis al sector a ser más competitivo? #forohosteltur http://bit.ly/f5fNZl

Post destacats

28/03 Respondiendo en “Quizá demos mucho feed y poco back” http://t.co/Amvznb2 vía @fgrau

Francesc Grau segueix consolidant-se com un expert en Reputació i en Diplomàcia on-line. Moltes reflexions en un dels seus últims posts.

5/03 De lo más práctico RT @jaumemarin: Muy interesante. RT”@Israel_Garcia: Social Media Customer Experience http://bit.ly/esbmBj

Per seguir avivant el debat entre CM o SCRM (encara que últimament als CM sembla que ja els anomenen SocialMedia Strategyst…)

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Web 2.0 i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.