L’accelerador del coneixement de les Tecnologies de la Informació i comunicació del futur – Projecte FutureICT

Aquest post està motivat per un article que vaig trobar fa poc en una revista d’una companyia aèria signat per Daniel Civantos titulat “L’ Accelerador del Coneixement“.

Em va interessar molt la reflexió que feia Daniel sobre l’avanç científic que ha suposat la construcció del Gran Col.lisionador d’Hadrons (GCH) al CERN-Ginebra. Aquest intenta desvetllar les claus de l’univers fent topar protons accelerats en sentits oposats a velocitats properes a la de la llum per simular esdeveniments ocorreguts després del big bang.

En el seu article comparava aquest colossal experiment amb la poca recerca sobre els sistemes humans, naturals i la societat civilitzada.

Precisament per això s’ha creat el projecte europeu Futur ICT dins el qual es troba el Living Earth Simulator (LES).

En aquest projecte estan involucrats més de 200 equips de científics de 80 universitats e instituciones europees amb col.laboracions per tot el món.

Amb un marejador pressupost d’un bilió d’euros a 10 anys, el programa permetrà explorar la vida social a la Terra i tot el relacionat amb aquesta.

FuturICT és un referent científic del segle 21 que usarà i desenvoluparà tecnologies de la informació i la comunicació per crear un sistema de suport a les decisions combinant dades (Demogràfics, transport, geogràfics) amb models de simulació per computació per prevenir i solucionar els grans reptes de la humanitat.

Els destinataris del projecte són científics, governs i ciutadans.Establirà les bases per prevenir desastres naturals, desastres produïts per l’home que afecten fronteres nacionals i continents.

A més de FuturICT hi ha altres pilots actualment en marxa com són:

  • Grafeno (interessant i revolucionari material)
  • Àngels guardians. Sistemes d’assistència intel.ligents HBP-PS. Comprensió de la ment humana per elaborar models informàtics de computació que simulin i entenguin la ment humana
  • ITFoM. Medicina del futur
  • CA.RoboCom. Assistència robòtica a les persones

Us deixo a continuació un vídeo del grafeno. Apassionant món de nous dispositius derivats de l’ús d’aquest material sens dubte com podreu comprovar.

[youtube]-YbS-YyvCl4[/youtube]

ENLLAÇOS D’INTERÈS

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Tech i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.