El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesgorini
Articles
Comentaris

Magistrats de l’Audiència Nacional han visitat avui les obres del TGV al seu pas pel davant de la Sagrada Família. Per tal de garantir que les obres segueixen un curs adequat no els ha fet cap falta saludar el bisbe de la ciutat, que els allargava la mà des de la porta del temple. Representaven una funció per a la qual tenien suficient amb la pròpia litúrgia judicial, que dominen a la perfecció.

A Barcelona hi ha poques coses intocables. Una d’elles és la retícula de Cerdà. El ferrocarril és una excusa perquè al carrer Mallorca s’hi enfrontin forces molt poderoses, que tenen diferents visions de la ciutat. Només una es pot imposar. Per un costat hi ha els que veuen la retícula de Cerdà com un dogma inqüestionable. Per l’altre, els que el volen trencar encara que sigui fent servir el temple expiatori d’ariet.

I el tren de gran velocitat és allà al mig com una titella que uns i altres pretenen fer ballar a la seva conveniència, mentre Madrid mou la tramoia. Ja veurem si de tant estirar no l’acaben estripant.