El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesgorini
Articles
Comentaris

Nota de premsa

Tallo i enganxo…

 Nota de premsa 

Per condicions climatològiques adverses els serveis ferroviaris estan circulant amb anormalitat

Incidències al servei ferroviari de Catalunya 

·      Suspesa la circulació de trens de Media Distancia Barcelona – Girona – Portbou

·      Circulació interrompuda a les línies, R1, R2 nord, R3, R4 i R7 de Rodalies

 

Barcelona, 8 de març de 2010 (17.00 hores).- Des de les 14.30 hores, la caiguda de dos arbres a la via entre Maçanet de la Selva i Girona, ha provocat falta d’alimentació elèctrica i per aquest motiu, es troba suspès el servei de trens de Media Distancia de la línia Barcelona – Girona – Portbou. 

 

Degut a les condiciones climatològiques adverses no és possible establir un servei alternatiu, ja que s’estan produint restriccions a la circulació  a les carreteres de la zona.

 

En el moment de suspensió del servei, tres trens es troben aturats en el trajecte afectat, propers a les estacions de Sant Miquel de Fluvià, dos, i Fornells, un. S’han activat els protocols d’actuació en cas d’una incidència d’aquestes característiques i s’ha avisat als serveis d’ajut externa, Bombers per col.laborar en les tasques de retirada dels arbres i Protecció Civil amb objecte d’evacuar als viatgers d’aquests tres trens.

 

Afectacions al servei de Rodalies de Catalunya

Pel que fa el servei de trens a la xarxa de Rodalies de Catalunya, des de les 17.00h, per acumulació de neu a Montcada Bifurcació i altres incidències relacionades amb el temporal, s’ha interromput la circulació ferroviària a les línies R3 (L’Hospitalet de Llobregat-Puigcerdà per Vic), R4 (St. Vicenç de Calders-Manresa per Vilafranca del Penedès) i R7 (Hospitalet de Llobregat-Martorell per Cerdanyola). A la línia R1(Molins de Rei-Maçanet Massanes per Mataró), també està interrompuda la circul.lació a la zona de Blanes per caiguda d’arbres, mentre que a la R2 nord, (Aeroport-Maçanet per Granollers), s’ha produït la caiguda d’un cable d’alta tensió que no permet el trànsit de trens.

 

Els trens de la línia R2 sud circulen amb normalitat i s’ha habilitat un servei d’autobusos pel trajecte Barcelona-Aeroport

 

Circulació interrompuda al tram Cervera – Manresa

 

D’altra banda, degut també a les condicions climatològiques adverses, el servei ferroviari de la línia Barcelona-Manresa-Lleida es troba interromput al tram Manresa-Cervera. Les nevades impedeixen també l’accés d’autobusos per tal de garantir la mobilitat dels viatgers ja que la carretera C-25, a Calaf, resta tallada per neu.

 

Renfe està informant d’aquestes incidències a través de personal d’atenció al client i megafonia de trens i estacions.