El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesgorini
Articles
Comentaris

Agraeixo molt que El Punt hagi pres partit en favor dels ciutadans que utilitzem la N II quan denuncia l’estat d’abandĂł en què es troba. GrĂ cies. Fins i tot NarcĂ­s GenĂ­s, subdirector de l’ediciĂł de Girona, s’ha fet ressò en el seu blog de la vergonya que fa la carretera. TĂ© raĂł. I a mĂ©s de vergonyosa Ă©s perillosa. Avui mateix, un conductor que anava parlant pel mòbil mentre conduĂŻa ha estat a punt d’envestir-me. La vergonya i el perill els sento de fit a fit, perquè hi vaig amb moto, la mĂ quina mĂ©s vulnerable de les que hi circulen.

Amb tot, em sembla que els clams que es fan des del diari són com un crit en el desert. No els escolta ningú, si més no, ningú que hi pugui posar remei, que ja no se sap qui és. Passa el mateix amb els missatges que, des de blocs, twitters i altres plataformes virtuals, i reals, expressen els dèficits de la nostra xarxa de comunicacions. Sí, es reclamen solucions als polítics però, en darrer terme, els mecanismes que fan que una obra publica s’avanci o s’endarrereixi romanen ocults al darrera d’una espessa cortina de fum. Una cortina que és com la que amaga el truc del mag, aquella en què posa la mà per treure el que més li convé, en el moment que considera oportú.

El que no entenc Ă©s per què, en aquest posar-la i treure-la, no hi ha manera que la mĂ  aparegui amb una soluciĂł alternativa entre els dits, amb una soluciĂł que tingui en compte un transport pĂşblic com el ferrocarril. No parlo de construir un nou TGV. Parlo d’aprofitar unes vies que existeixen i que es podrien fer servir mĂ©s i millor. La connexiĂł avui inexistent entre Blanes i Girona n’és l’exemple mĂ©s punyent. Es tracta nomĂ©s de prendre una decisiĂł, d’una modificaciĂł d’horaris. Qui tĂ© l’Ăşltima paraula? A veure, sembla que el mag ha escoltat. Surt a l’escenari. Diari, atent! Ara estirĂ  la mĂ , la fa passar pel darrere de la cortina i, sasss! Què en treu? Un autobĂşs.

No era això, home! No anem bé.