El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesgorini
Articles
Comentaris

Benvolguts amics i benvolgudes amigues,

Davant el perill de perdre l’edifici de l’estació de Sant Feliu de Llobregat, un grup de persones hem iniciat una campanya per salvar el patrimoni històric local que representa l’edifici de l’Estació del tren.

El projecte del soterrament de les vies del ferrocarril a Sant Feliu preveu l’enderroc de l’edifici de l’Estació i que, en el lloc on actualment hi ha l’entrada al parc Nadal, es construeixi un edifici de 14 plantes.

Considerem que l’estació forma part de la nostra història, de la nostra cultura i del patrimoni de la ciutat. Per aquest motiu, demanem al senyor alcalde que es respecti l’edifici i es facin les obres de rehabilitació adients per recuperar el seu aspecte original i donar-li una ús per a la ciutadania de Sant Feliu.

L’any 1854 es va posar en marxa la línia de ferrocarril Barcelona – Molins de Rei. Va ser la tercera que es va construir a Catalunya i la primera via doble de la seva època. Actualment l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb Molins de Rei i Cornellà, la més antiga d’Espanya que es conserva.

Demanem que l’Ajuntament reconsideri l’enderroc de l’Estació i obri un procés on s’avaluïn les possibilitats tècniques de la conservació d’aquest edifici representatiu de la memòria històrica i del patrimoni de la nostra ciutat.

La campanya s’ha iniciat al Facebook amb la creació del grup “Salvem l’Estació del Tren de Sant Feliu” i actualment, en només 15 dies, ja compta amb més de 1000 santfeliuencs i santfeliuenques que s’han afegit des d’aquesta xarxa social.

Les entitats que vulguin adherir-se ho poden fer enviant un missatge electrònic a [email protected], indicant en l’assumpte: “adhesiĂł a la campanya Salvem l’EstaciĂł del Tren de Sant Feliu “.

Salutacions cordials,

Jaume Solé

Administrador del grup “Salvem l’estació del Tren de Sant Feliu”

 http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=109825192391214&ref=ts