El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesgorini
Articles
Comentaris

RidĂ­cul sideral

Teófilo Serrano va manifestar abans d’ahir a València que, a partir del moment en què el TGV uneixi aquesta ciutat amb Madrid, Espanya avançarà a França i esdevindrà “la segona prestadora de serveis d’alta velocitat del món”.

Llegeixo les declaracions del president de la Renfe i l’imagino com un Neró, d’esquenes a Roma, amb l’arpa a la mà, mentre la ciutat crema. No dubto de la veracitat de les seves paraules, però en discrepo del to. Seran els segons, sí, però en una cursa en què no corre ningú més que ells. Quan arribaran a la meta, fatigats i sense alè, descobriran que la seva manera de córrer els ha situat en els llimbs del ridícul sideral.

Aleshores, espantada, la caterva de benthamians irredents que governa sacrificarĂ  les lĂ­nies de ferrocarril convencional, com Neró va sacrificar els cristians per apaivagar la ira dels romans. Tren de tota la vida, que tens un peu a l’altra feixa!