El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesgorini
Articles
Comentaris

Les noies del tren

Al tren regional, prop de Girona, unes adolescents s’afanyen per deixar enrere la infantesa: “Rubén es el mejor tío que he conocido, no nos damos ni besos, solo follamos”.

Tota conversa necessita un marc, penso. La que protagonitzen les adolescents que sĂłn al tren ha de tenir un lĂ­mit que contingui les paraules. AquĂ­ mateix, dins el vagĂł, hi ha d’haver alguna cosa que les ha provocat. Potser el lĂ­mit Ă©s en la disposiciĂł dels seients en els quals, les noies procaces, seuen estintolades. SĂłn vuit seients que estan enfrontats els uns amb els altres. Formen un recinte gairebĂ© tancat que nomĂ©s respira pel passadĂ­s central, que el travessa. Fan servir les cames de ponts mòbils que, quan volen, estrenyen les dues ribes. Tot en elles Ă©s desimboltura. Despunta una altra frase en la conversa: “Pues yo he pasado el finde en su piso sin salir para nada, para nada”. Encara, una tercera s’interessa pels pares, per què no hi eren. La resposta Ă©s immediata: “Están divorciados… el padre se habĂ­a ido con la novia… a su madre todavĂ­a no la conozco”.

No puc negar que he seguit la conversa amb fruĂŻciĂł, tot i que la distĂ ncia que separa el seu marc del meu seient, i el brunzit del rodament del tren, s’han empassat una bona part de les paraules. Però m’hi he fet prou com per veure venir pel passadĂ­s el Pozdnyshev que Tolstoi va infantar per a la Sonata Kreutzer, que s’ha entretingut en el pont de cames adolescent i, en escoltar el mateix que jo escoltava, ha felicitat la noia que durant el coit no feia petons, perquè ell estava convençut –ara els ho deia a totes– que mentim quan ens omplim la boca de sentiments elevats, perquè no podem fer altra cosa que viure captius del nostre cos que, tan sols, persegueix la sensualitat. Les ha aplaudit per les experiències que li revelaven i ha afegit, enriolat, que “l’amor Ă©s una preferència que sobreviu… quan de temps? Un mĂ©s? Dos dies? Mitja hora?”. Però ha abandonat el vagĂł sense haver confessat que havia estat per amor que va assassinar la seva dona. Al cap i a la fi, no ha tingut por que el descobrissin perquè s’ha adonat que mai no els caldrĂ  llegir Tolstoi, a les noies del tren.